איטום בחומרים אקריליים - הסבר
איטום של גגות, רצפות, קירות ועוד יכול להיעשות על ידי סוגים שונים של חומרי איטום, בהתאם למשטח שאותו יש לאטום. ההבדלים בין הסוגים השונים של חומרי האיטום נובעים מהבסיס עליו הם בנויים. חומרים אקריליים למשל, הם חומרים המבוססים על מים, עובדה המעניקה להם תכונות שחשוב מאוד להכיר לפני שעושים איטום בחומרים אקריליים.
לאיטום בחומרים אקריליים יש לא מעט יתרונות, אך העבודה איתם כוללת גם לא מעט מגבלות:
- מתייבשים במהירות.
- נוחים מאוד לעבודה.
- צבעם הלבן לא מצריך שימוש בשכבת הלבנה מעל שכבת האיטום כפי שצריך כשמשתמשים בזיפות או ביריעות ביטומניות.
- נחשבים לחומרי האיטום הידידותיים ביותר לסביבה.
- היעילים ביותר על תשתית בטון, עובדים מצוין גם כחידוש לשכבת איטום ישנה מזפת או מירעיות ביטומניות.
החיסרון הגדול שלהם הוא שאם נקווים מים על שכבת האיטום, הם פשוט יחדרו דרכה.
החיסרון של איטום בחומרים אקריליים גורם לכך שפעמים רבות בוחרים בחומר אחר על פניהם, כי הגג או המשטח שנועד לאיטום ישר ויש בו שקעים או גומות שעלולות להיווצר בהם שלוליות. אם אין גג משופע מספיק, כך שיש בו ניקוז מושלם, פשוט חבל על השימוש בחומר מסוג זה, הוא כנראה לא יחזיק מעמד.
בשנים האחרונות נעשה נסיון של מספר יצרנים לקחת את היתרונות הרבים של החומרים האקריליים ולנסות לנטרל את החיסרון הגדול והכמעט יחידי שלהם. כך נוצרו חומרים אקריליים משודרגים ומשופרים שנקראים חומרים פולימריים, ועל פי היצרנים עמידותם במים עומדים גדולה יותר. בפועל, בדיקות בשטח הראו שאמנם יש שיפור בעמידות, אך אי אפשר להגיד שהחומרים הפולימריים עמידים לגמרי למים עומדים, ועדיין עדיף לבחור חומר מסוג אחר על פניהם כמו לדוגמא בחומרים צמנטיים.
לעתים נעשה שימוש בחומרים אקריליים לצורך איטום בהזרקות של מבנים, כאשר נדרש איטום של חריצים או סדקים לאור רטיבות הנובעת מכשלים באיטום חיצוני.